Laman Utama
 
Kakitangan Kerajaan Malaysia Sahaja  

www.pinjamankerajaan.commerupakan bahagian Pinjaman Peribadi yg khas utk pembiayaan peribadi kakitangan kerajaan, Badan berkanun, universiti, Dewanbandaraya, Yayasan, government linked company (GLC).

Bahagian ini boleh dikatakan seperti sebuah “Pusat Perkhidmatan Semakan Kelayakan” untuk membantu pemohon membuat semakan kelayakan, semakan status pembiayaan pinjaman.


- Urus Setia

Klik semakan status pembiayaan
 
Kelebihan Perkhidmatan Kami

Perkhidmatan kami meliputi seluruh Malaysia (Semenanjung, Sabah, dan Sarawak). Perkhidmatan Pinjaman Kerajaan Kita KHAS kepada Badan Berkanun, Kakitangan Kerajaan, Kerajaan Tempatan yang berkhidmat lebih dari satu bulan. Untuk membuat Kiraan Kelayakan PERCUMA. Sila klik Borang Permohonan untuk Semakan Kelayakan Percuma.

Kami ada Sistem Semakan "Permohonan Pinjaman". Jadi kakitangan Kerajaan boleh membuat semakan "status pinjaman anda disini, sekiranya anda tidak terima sebarang jawapan dari agen/ pegawai pemasaran anda. Sila hantar Nama Penuh, nombor IC, pakej yang sedang dimohon, dan nombor handphone ke page "Hubungi Kami" untuk semakan status pembiayaan anda.

Klik semakan status pembiayaan

 
Seluruh Malaysia

Cara Pembayaran Balik adalah mengikut Sistem Potongan Gaji Angkasa (SPGA), Oleh Begitu semua pembayaran adalah bersistematik dan terjamin. Maafaat sistem ini adalah untuk mengelakkan "kelewatan pembayaran balik". Sila layani ke (http://www.angkasa.coop/), jika ingin nak tahu lebih lanjut.

- Urus Setia

Klik semakan status pembiayaan

 
   
 
www.pinjamankerajaan.com Sedia Membantu Anda

www.pinjamankerajaan.com merupakan bahagian Pinjaman peribadi (personal loan department) atau “Pusat Perkhidmatan Semakan Kelayakan” .

 Perkhidmatan kami meliputi membantu pemohon membuat semakan kelayakan pinjaman, dan semakan status pembiayaan pinjaman dengan MBSB dan RCE Yayasan Ambank. 

Tentera dan Swasta
tidak layak dalam permohonan ini, dan kita juga tidak akan balas sebarang pertanyaan dari anda.

Sekiranya Anda ingin membuat semakan Kelayakan Pinjaman Peribadi, sila klik "Borang Permohonan".

Selain daripada itu, jika anda ingin membuat semakan status pembiayaan , anda boleh hantar maklumat ke "Hubungi Kami".
Contoh; Isi Nama, Alamat majikan, email address, nombor handphone, dan ruang "komen". Anda boleh tulis apa pakej yang anda mohon di ruangan "komen" sini. 

Sekian, Terima Kasih! ^ ^